Minneanteckningar från webbgruppens möte i Stockholm, KB 2002-09-12

Närvarande
Jonas Gilbert, Högskolan i Trollhättan/Uddevalla
Anders Hejll, Svenska Filminstitutet
Gun Larsson, Vitterhetsakademiens bibliotek
Marika Lundqvist, Umeå
Britt-Marie Wideberg, AztraZeneca Södertälje
Charlotte Wäneföf, Svenska barnboksinstitutet


Erfarenhet av uppgradering till 14.2
Gruppen inledde med att konstatera att det finns två varianter av 14.2 webben, en med och en utan ramar (den ramlösa först i patch 5). Den ramlösa är enklare att jobba med då den består av betydligt färre sidor. Ingen har dock ännu erfarenhet av den sistnämnda. Luleå och AztraZeneca Södertälje har uppgraderat till 14.2 med ramar, till synes utan några större problem.

Statistik
Gruppen återkom till frågan om statistik via det statistikprogram (Analog) som Thomas Trakell förevisade under förra mötet och som förutsätter Apache-server. Ingen av de medverkande i gruppen hade dock ännu provat Analog.

14.2 och olika webbläsare
Frågorna kring eventuella problem med 14.2 och olika webbläsare fick delvis sina svar under Trakells/Wallins efterföljande visning: UTF-8 stöds av IE 6.x och Netscape 6.2. Latin1 stöds av IE 4.x, Netscape 4.x och Opera. I övrigt har Anders Blomgren (enligt utsago i gruppen) gjort grundliga tester med alephwebben i förhållande till såväl webbläsare som till PC/Mac. Vidare frågor hänvisas förslagsvis till honom.

Dokumentation/utbildning
Frågorna kring den bristfälliga dokumentationen aktualiserades på nytt. Enligt efterföljande information från K. Wallin ska det finnas ordentlig webbdokumentation och manual under Documentation center http://www.exlibrisgroup.com/, även för 14.2.5.
När det gäller den olösta frågan kring eventuell webbutbildning fick gruppen också där meddelande senare från K. Wallin att en förfrågan om utbildningsönskemål är på gång.


/ Anders Hejll

Senast uppdaterad: 2001-10-10  anders.blomgren@kb.se